Alle blogitems

by Speechwell ®, november 29, 2018, 17:58.

Speechwell logo  Semler creëerde niet alleen een van de fijnste en meest succesvolle bedrijven om voor te werken. Hij ontwikkelde ook scholen en managementopleidingen. En hij begeleidt al dertig jaar lang bedrijven over de hele wereld, in alle sectoren. Af en toe geeft hij een lezing. Is zijn presentatie net zo inspirerend als zijn managementstijl?

Lees verder >
by Speechwell ®, september 24, 2018, 17:12.

 

 

 

Mijn effectiviteit in het binnenhalen van opdrachten nam na de leerzame ervaring 2e Exloërmond toe met ongeveer 30%. Dat klinkt belachelijk veel, maar dat is het percentage op inhoud gerichte professionals die ik in mijn werk tegenkom en die ik nodig heb om opdrachten binnen te halen. Hun voorkeur stijl van communiceren sluit niet aan bij mijn standaard stijl van communiceren en mezelf presenteren. Door mijn flexibiliteit te vergroten bereik ik ze nu wel. 

 

Lees verder >
by Speechwell ®, december 11, 2017, 10:26.

boek SpeechwellDe complete Speechwell-methode als leerboek! Volg hoe de manager Gerard begeleid wordt bij het voorbereiden van een belangrijke presentatie aan collega's. Gerard wil dat zijn presentatie aanzet tot discussie en dialoog, terwijl normaal gesproken iedereen slechts passief luistert.

Lees verder >
by Speechwell ®, juni 7, 2017, 20:29.

WEBINAR 27 juni, 20.00 uur (Amsterdam)

 

De manier waarop we samenwerken verandert voortdurend. Organisaties zijn volop in ontwikkeling. De wijze waarop we presenteren is in meer dan duizend jaar niet veranderd, los van de techniek. Het is nog steeds een monoloog. Dat past niet bij hoe wij samenwerken. Tijd voor echte innovatie! Tijd voor Reinventing Presentations. Doe mee met het webinar op 27 juni om 20.00 uur. Gratis! Informatie en tickets

 

webinar image reinventing presentations

Lees verder >
by Speechwell ®, maart 4, 2017, 12:09.

Veel organisaties zijn in ontwikkeling. Ze stappen af van het model waarin iemand vertelt hoe het zit en hoe het moet. Ze sturen op betrokkenheid en invloed en ontwikkelen daarmee de kwaliteit van samenwerking. Er is meer interactie, meer discussie en dialoog. En dan is er een presentatie. Iemand staat voor de groep en vertelt hoe het zit. De presentator is actief, de mensen die aan tafel zitten zijn passief. Deze top-down manier van presenteren is niet congruent met de veranderingen in de organisatie. Dat tast de geloofwaardigheid van die veranderingen zelfs aan.

Lees verder >
by Speechwell ®, december 26, 2015, 5:47.

Presenteren is verbinden, met jezelf naar binnen en van daaruit met anderen, naar buiten. Als Speechwell een prijs zou uitreiken voor de meest verbindende presentatie van het jaar, dan ging de prijs voor 2015 naar Zak Ebrahim. Bekijk de video en lees daarna het 'juryrapport'.

Lees verder >
by Speechwell ®, september 13, 2015, 13:39.

Vreemdgaan gebeurt meestal met bekenden, presenteren ook.

 

Presenteren wordt ook ‘spreken in het openbaar’ genoemd. Dat is een vreemde omschrijving. Immers het woord ‘openbaar’ suggereert een omstandigheid die voor slechts 1% van alle presentaties van toepassing is. Het betekent namelijk dat er een groep mensen bijeen is in een ruimte die voor iedereen toegankelijk is en dat die mensen voornamelijk onbekend zijn. 

Lees verder >
by Speechwell ®, september 4, 2015, 17:34.

De afgelopen 25 jaar heb ik me als coach en trainer bezig gehouden met persoonlijke presentatie en met leiderschap en samenwerken. Jarenlang heb ik ze beschouwd als apart, als niet met elkaar verbonden. Dat klopt niet! In organisaties heeft (jezelf) presenteren alles te maken met leidinggeven en samenwerken, met het verbinden van mensen ... 

Lees verder >
by Speechwell ®, september 23, 2014, 9:38.

 

De roep om verbinding blijft hangen, ondanks het formele, wat ouderwets aandoende taalgebruik. Dat taalgebruik is volstrekt onnodig. De setting borgt voldoende traditie. Bovendien is het slecht voor het imago van onze Koning en is het zelfs tegenstrijdig met de boodschap.

Lees verder >
by Speechwell ®, augustus 18, 2014, 16:11.

SPEECHWELLKarel geeft regelmatig presentaties. Na afloop krijgt hij vaak kritiek, nauwelijks complimenten. Die kritiek is weinig samenhangend. Eigenlijk is het enige wat je ervan zou kunnen zeggen dat er blijkbaar iets is in zijn presentatie dat irritatie oproept, maar dat niet duidelijk is wat dat iets precies is. Karel wil weten wat dat iets precies is?

Lees verder >
by Speechwell ®, juni 27, 2014, 20:57.

In een interview met Van Gaal las ik dat hij de mate waarin hij zich kritiek wel of niet aantrekt, af laat hangen van de mate waarin hij de kritiek-gever voldoende bevoegd acht om over hem te oordelen. Van Gaal luistert alleen naar kritiek van mensen die hem echt kennen. Dat maakt dat hij al die onzin die over hem beweert wordt, door al die mensen die een mening over hem hebben, zonder scrupuleus naast zich neer kan leggen. Hij trekt er zich geen barst van aan.

Lees verder >
by Speechwell ®, april 23, 2014, 15:35.

Een tweedehands auto moet er goed uitzien. Uiteraard, maar veel belangrijker is dat ie goed loopt, anders koop je ‘m niet. Laten we nu de presentatievaardigheden van Marc Rutte eens vergelijken met een tweedehands auto. Ziet het er goed uit als Rutte een presentatie geeft? Ja! Loopt het lekker?

Lees verder >
by Speechwell ®, april 9, 2014, 13:48.

KPN logo KPN Amersfoort heeft gebruik gemaakt van het in-company introductieaanbod van Speechwell. 50 professionals kregen een complete training presenteren, inclusief Speechwell online, parktijkboek en Masterclass!  De KPN-ers leerden op professionele en interactieve wijze korte, technische inleidingen en toelichtingen te geven, met als doel 

Lees verder >
by Speechwell ®, april 9, 2014, 13:11.

SPEECHWELLStudenten leren presenteren als monoloog. Wat ze straks op hun werk nodig hebben is presenteren als dialoog. Presenteren in organisaties is een vorm van samenwerken! Ervaar de kracht van Speechwell. Eén complete faculteit krijgt Speechwell online een jaar gratis, voor alle studenten en docenten.

Lees verder >
by Speechwell ®, maart 21, 2013, 9:56.

Als je een presentatie geeft is de kans 99% dat je bij de voorbereiding daarvan PowerPoint gebruikt. Je collega’s gebruiken PowerPoint, je hele organisatie gebruikt PowerPoint, op een congres zie je voornamelijk PowerPoint, je weet niet beter.

Lees verder >